
הוורוד הוורוד הזה
מתי בפעם האחרונה תהיתם לגבי כשרות הפלמינגו? מאת: הרב אורן דובדבני יוצאים לספארי? נדבר על כשרות הפלמינגו! למה זה חשוב? כי זה מעניין וגם כי…לפעמים
מתי בפעם האחרונה תהיתם לגבי כשרות הפלמינגו? מאת: הרב אורן דובדבני יוצאים לספארי? נדבר על כשרות הפלמינגו! למה זה חשוב? כי זה מעניין וגם כי…לפעמים
מליחה כהלכה מאת: הרב אורן דובדבני כמה שלבים שונים מבטיחים שתהליך ההכשרה משיג את התוצאה הרצויה המדור דן בעבר לא מעט בשאלות השחיטה, והפעם נייחד
שוקדים על הכשרות מאת: הרב אורן דובדבני מהמרציפן ועד הרוזטה – סוגיות הלכתיות סביב תוצריו של העץ הממהר לפרוח לפני כולם השקדייה עודנה פורחת והגיע
לחיים לחיים מאת: הרב אורן דובדבני האם יוצאים ידי חובה בקידוש על ויסקי, על אף הכמות הקטנה בכל שתייה? בעבר עסקנו בהרחבה בכשרות הוויסקי. במאה
משבטים את ההלכה מאת: הרב אורן דובדבני מדענים במעבדות מצליחים כיום לייצר "בשר" משובט שיחסוך שחיטה. האם זה עתיד לשנות את הלכות בשר וחלב? בשבוע
מלבנים את הסוגיה מאת: הרב אורן דובדבני האם מי הגבינה הנפוצים כל כך בתעשיית המזון עלולים להיות בעייתיים? אחד היתרונות של תעשיית המזון היא היכולת
דרישת שלום מסנטה: יהודים וחג המולד מאת: הרב אורן דובדבני האם מותר לברך עמיתים גויים לקראת החג הנוצרי ואף לשלוח להם מתנות? השוק הגלובלי הוא
כבר טעמנו במשרד מאת: הרב אורן דובדבני כיצד שומרים על כשרות במקום העבודה, שבו צצות שאלות רבות סביב השימוש במטבח ובכלים? נחזור למשרד האפור מהטיולים
הכניסה אסורה! מאת: הרב אורן דובדבני מהם הגבולות בין חוויה תרבותית ובין איסור עבודה זרה בביקור באתרים בחו"ל? כאשר שאלתי את מו"ר זצ"ל הגר"א ליכטנשטיין
החיים שלנו סוכר מאת: הרב אורן דובדבני באילו מקרים גם כשרות הממתיק הבסיסי בחיינו עלולה להתגלות כבעייתית? חנוכה מתקרב, ובכל שנה אנו 'חוקרים' את הסופגנייה
בדיקה קטנה ומטריפה מאת: הרב אורן דובדבני טריפת בית הכוסות, מונח מוכר פחות בבדיקת הבהמה, היא דבר שכיח יחסית. האם אפשר להימנע ממנו? הדרך מהרפת
שרימפס, אבל כשר מאת: הרב אורן דובדבני האם מותר לנו להתחקות אחר טעמי מאכלים אסורים – ועד כמה רלוונטית מראית העין? אם תיכנסו לבית ספרדי,
וודקה תשמח לבב אנוש מאת: הרב אורן דובדבני במיוחד אם היא כשרה. מתי אפשר לשתות בלב שקט? שאלנו את הרב אנו ממשיכים במסע אל האלכוהול:
הליקר ש"חזר בתשובה" מאת: הרב אורן דובדבני מלימונצ'לו ועד קמפארי – מתי הטעימה הקטנה לחיים עומדת במבחן ההלכתי? המשקאות שנסקור היום משמשים דוגמה לשאלה השכיחה
בניחוח צרפתי מאת: הרב אורן דובדבני על כשרות הברנדי, הקוניאק וגם האוזו והערק – או: הרב משאש מעבר האחד וכל העולם מהעבר השני אדר נכנס
"מי החיים" מאת: הרב אורן דובדבני מרבים בשמחה, והפעם עם דיון מעמיק בכשרות הוויסקי ה"חייב איניש לבסומי" הגיע! את השורות הקרובות נייחד לאצילי ולמתוחכם (לפחות
סערה בכוס יין מאת: הרב אורן דובדבני האם כוס חד פעמית היא כלי ראוי לערוך בו קידוש? תלוי, כמובן, את מי שואלים בד"כ המדור עוסק
חבל על החלבה מאת: הרב אורן דובדבני האם הסוגיות ההלכתיות באכילת הממתק הנודע זהות לאלו העולות באכילת טחינה? אם בשבוע שעבר "ניגבנו טחינה", השבוע נלקק
אז איפה אתם בסדר? מאת: הרב אורן דובדבני מה כדאי לבדוק ולשאול כשזמינים מקום לליל הסדר במלון או בית הארחה העלון שלנו מפרסם הצעות אירוח
אפתחה פי בטחינה מאת: הרב אורן דובדבני מאבני הריחיים ועד לניגוב בסעודת השבת: על טחינה וכשרות היא אחד המאכלים הכי ישראלים שיש ולאחרונה היא זוכה
קבלת פירות מפועלים מאת: הרב דוד אייגנר, מכון התורה והארץ שאלה:במהלך טיול חלפנו ליד מטע אפרסקים. שוחחנו עם הפועלים, והם נתנו לנו כמה פירות שהם
טרמינל חמץ מאת: הרב אורן דובדבני על מוצרי חמץ בדיוטי פרי ומוצרי חמץ שנמכרו במכירת חמץ לאחר הפסח תתחיל עונת הנסיעות והטיולים, וזה הרגע לגעת
בית למכירה מאת: הרב אורן דובדבני האם 'מכירת כל הבית' מועילה לנוסעים לחג כדי להיפטר מבדיקה וניקוי הבית? אנו קרבים לשעת האפס… וניגע בשאלה נוספת
המכה השמינית על הצלחת מאת: הרב אורן דובדבני לא הרבה אנשים יסכימו לאכול ארבה. מדוע בכל זאת כדאי לדון במסורת הכשרות שלו? ביציאת מצרים אנו
אז מה חדש? מאת: הרב אורן דובדבני כמה מילים על הלכה חשובה אך פחות מוכרת – והיכן היא באמת תקפה הפסח עבר והמצות מאחורינו. ימי
ספירת מלאי מאת: הרב אורן דובדבני מה קורה לספירת העומר בחילופי תאריכים תוך מעבר בין ארצות? טיסות ארוכות יכולות להיות מאתגרות מבחינות רבות. בימי הספירה
אם אין לחם שיאכלו עוגות מאת: הרב אורן דובדבני אבל אם יש לחם – מתי ואיפה מותר הוא גם כשר למאכל? הכותרת הנ"ל מיוחסת למארי
"החלב של הזקנים" – חלבי? מאת: הרב אורן דובדבני דיון הלכתי מרתק בכשרות בירה חלבית. כן, יש דבר כזה "בירה היא החלב של הזקנים" –
חלב עם הרוח מאת: הרב אורן דובדבני מאמר ראשון בסדרת מאכלי חלב, לקראת חג השבועות לא פעם עסקנו בטורים אלו במוצרים החלביים. חג השבועות קרב
איך עושה פרה מאת: הרב אורן דובדבני כבר ברפת עולה סוגיית הכשרות של החלב – בהתאם למקורו שאלת כשרות החלב לא מתחילה בחנות, במפעל או
שאלות קשות מאת: הרב אורן דובדבני מהי בעצם גבינה קשה, ומתי צריך להמתין בינה ובין בשר? חג השבועות מתקרב ואנחנו בשביל החלב. נדון בנושא שרבים
דיון עם ארומה מאת: הרב אורן דובדבני האם קליית פולי הקפה נחשבת בישול נכרי? כשרות הקפהאם אתם בשוק ירושלמי, בכיכר במילאנו, בחוף בתאילנד או במנהטן,
הלכה שווה זהב מאת: הרב אורן דובדבני פולי הקופי לואק, שמחירם מאות דולרים לקילו, מאתגרים את הדיון ההלכתי אנו דנים על כשרות הקפה, אז נא
"כשר, אבל פתוח בשבת" מאת: הרב אורן דובדבני האם ניתן להעניק חותמת כשרות למקומות המבשלים מזון כשר – במהלך כל השבוע? "הכל כשר אצלי, אבל
עוד כוס קפה… מאת: הרב אורן דובדבני קפה מגורען ונטול קפאין – אגדה אורבנית מול מציאות הלכתית מי שעוסק בכשרות, ובעצם בעולם המזון בכלל, נתקל
בין קודש לקודש מאת: הרב אורן דובדבני מה משמעותו של עירוב התבשילין הנהוג בערב חג שלאחריו צמודה שבת? כשראש השנה צמוד לשבת, זו ההזדמנות לעשות
להשגיח על המשגיח מאת: הרב אורן דובדבני על מי ניתן לסמוך בהשגחת כשרות, ועל מה חולקים הרמב"ם ורש"י? נמשיך ברוחו של אלול. והפעם: אמון, אמינות
שומרים על יציבות מאת: הרב אורן דובדבני הדיון ההלכתי בדפנות הסוכה חשוב – אולם חשובה לא פחות יציבות היתדות של כבוד הורים ואדם השאלה הבאה
כשרות והלבנת פנים מאת: הרב אורן דובדבני האם יש מקום להחמיר בהלכות יין נסך על אדם שאינו שומר שבת? נמשיך לדון על כשרות ברוחו של
אל תסתכלו (רק) בקנקן מאת: הרב אורן דובדבני לא רכיבי הנקניק משפיעים על שאלת הכשרות. גם למעטפת משקל מכריע בסוגי לפני כמעט 5,000 שנה לקחו
כשרות ביום הכיפורים מאת: הרב אורן דובדבני אכילה לשיעורין ושאר סוגיות העולות כשאין ברירה – אלא לשבור את הצום את שני היצרים הכי חזקים שלנו,
היהלום שב… חבית מאת: הרב אורן דובדבני חומצה טרטרית היא אולי לא הדבר הראשון שתחפשו ברשימת המרכיבים – אבל משמעותה רבה אוהבים מסקרפונה איטלקית? אם
חדשות מתוקות מאת: הרב אורן דובדבני חששתם לטעום שוקולד מריר מפס ייצור חלבי? יש לנו בשורות בסרטו "פורסט גאמפ" אומר תום הנקס: "החיים הם קופסת
שוקולד ישמח לבב אנוש מאת: הרב אורן דובדבני ושוקולד כשר – על אחת כמה וכמה. היכן מתחילות הבעיות? "בכל הנוגע לשוקולד אין צורך לערב את
ארוכה הדרך לכשרות מאת: הרב אורן דובדבני הרבה שליחים למקום: על כשרות, תעודות המשלוח וסדר בניירת פעמים רבות חזרנו במדור על הקביעה כי כשרות מורכבת
חרב פיפיות מאת: הרב אורן דובדבני והפעם על השולחן: המחלוקת החדה סביבכשרות דג החרב אנו עומדים לטעום מאחד הפולמוסים העזים ביותר בעולם היהודי. בוויכוח על
גם בריאה וגם כשרה? מאת: הרב אורן דובדבני שאלות סביב כשרות אומגה 3, תוסף התזונה שהמדע חולק שבחים לסגולותיו רבות נאמר בשבחי האומגה 3: היא
עוף טוב, הכל טוב מאת: הרב אורן דובדבני כשרות צומת הגידין – מה משמעותה וכיצד היא נבדקת? מן הסתם אתם נוטלים את הגיליון הזה לידכם
מחשבות על אלול וכשרות מאת: הרב אורן דובדבני כאשר סוגיות ברומה של הלכה מתנגשות, לכאורה, בהלכות כיבוד הורים הפעם נעסוק בנושא שונה מן הנושאים בהם
השלאק – כשר או לא? מאת: הרב אורן דובדבני תוהים לעצמכם מה זה שלאק? טוב ששאלתם. הנה כל התשובות על רבי מאיר אומרת הגמרא: "רימון
עזים כקפיר מאת: הרב אורן דובדבני לא סתם יוגורט: לדיון בכשרות הקפיר יש את הטעם המיוחד לו ותיקי המדור וודאי זוכרים את הסקירה אודות החצ'פורי.
מתבלים את הדיון ההלכתי מאת: הרב אורן דובדבני הסומאק, חביבם של אוהבי הבישול, נותן הצצה לבעייתיות אפשרית בכשרות תבלינים באחת מקבוצות הפודיז שאני חבר בהן
שחיטה וצער בעלי חיים מאת: הרב אורן דובדבני על אף הטענות כנגד השחיטה היהודית הכשרה, היא מצמצמת למינימום את צער החיה כבר בתחילת המאה ה-19
הביצה והתרנגולת מאת: הרב אורן דובדבני בדרך אל החביתה הבאה: דיון מעניין בכמה סוגיות הנוגעות לכשרות הביצים אברהם לינקולן אמר שאפרוח מקבלים בדגירה על הביצה
כרטיס צהוב לכורכום מאת: הרב אורן דובדבני הסוגיות שטומן בחובו אבי החוויאג' והמסאלה אנו ממשיכים לתבל… בפעם הקודמת סיימנו בדברי הנחלת שבעה על תבלינים שהזכיר
האח הגדול משגיח מאת: הרב אורן דובדבני השימוש במצלמות אבטחה כחלק מהליך הפיקוח של מערך הכשרות מעורר מחלוקת – אך יתרונות רבים בצדו בלידתו של
סופגנייה וסוגיה מאת: הרב אורן דובדבני המאכל המסורתי נראה תמים – אך מעורר גם הוא מחלוקות ברומם של דיני כשרות הנה זה מגיע…פצצת הקלוריות העונתית:
פיטום במחלוקת מאת: הרב אורן דובדבני אחת הסוגיות הרגישות, מוסרית והלכתית כאחת, עולה על השולחן ה-foie gras – פטה אווז – הוא אחד המאכלים היוקרתיים
לפצח את הבוטן מאת: הרב אורן דובדבני חמאת בוטנים ובמבה נהנות מפופולריות יוצאת דופן, כל אחת במקומה. סיבה טובה לוודא אחת ולתמיד את סוגיית הכשרות
כשרות המשגיחה מאת: הרב אורן דובדבני מינוי אישה למשגיחת כשרות – מדוע קיימים קולות שמתנגדים? כפי שאתם יודעים המדור מתרחק מאקטואליה ומעדיף הלכה. הפעם אנו
מיקרו קוסמוס מאת: הרב אורן דובדבני האם ניתן להכשיר בקלות מיקרוגל זר לשימוש? שומרי כשרות מגיעים לחדר במלון או בדירת הנופש ושואלים אם וכיצד הם
אם שותים לא טועים מאת: הרב אורן דובדבני האם מותר ,לאחר אכילת בשר, לשתות משקה פרווה ממכונה המייצרת משקאות חלביים? מדי פעם אתם שואלים כיצד
שאלות בוואקום מאת: הרב אורן דובדבני שיטת הבישול החדשנית בוואקום – סו ויד – מעוררת תהיות לגבי כלי הבישול כל מי שעובד במטבח מכיר את
דיון מרטיט מאת: הרב אורן דובדבני הג'לטין, ששימושו בתעשיית המזון הפך נפוץ כל כך, מייצר לא רק ג'לי אלא גם דיונים מעמיקים שפה ואוכל הם
נר איש וביתו מאת: הרב אורן דובדבני האם לינה בשטח מחייבת הדלקת נר חנוכה, והאם גם ג'יפ צה"לי נחשב לצורך העניין "בית"? שאלה: אנו עומדים
וריח המלוח מאת: הרב אורן דובדבני דיון בסוגיות הכשרות הנוגעות למלך הקידושים, ההרינג בכל 'קידוש' קיים הוויכוח: מהו ההרינג הטוב ביותר? התשובה בד"כ סודית ואם
טיולים בסוכות מאת: הרב אורן דובדבני יש ערך עצום בעובדה שאנו מראים לילדינו שאין אנו מתפשרים על מצוות סוכה גם תוך טיול בארץ בארץ אין
ביצת הפתעה מאת: הרב אורן דובדבני האם השליו וביצי השליו מותרים בהסתמך על אזכורם התנ"כי? כמי שגדל בבית פולני שמעתי את המשפט: אוכל לא אוהבים,
לא סתם בלסמי מאת: הרב אורן דודבני האם תהליך הפקתו המיוחד של החומץ הבלסמי פוטר אותו מדין "סתם יינם"? ברוכים הבאים למודנה באיטליה! באמצע הדרך
מריחים את חג הפסח מאת: הרב אורן דובדבני פורים יוצא, וניחוחות הפסח עולים באוויר. אילו תבלינים כשרים לחג? המדור מבקש להלחיץ… ומתחיל להתכונן לפסח. במה
חלב על הזמן מאת: הרב אורן דובדבני האם בשבוע של חג הפסח יש בעיה הלכתית לצרוך חלב מפרות שאכלו חמץ? זה קורה כל שנה. במהלך
על מצות והחמצות מאת: הרב אורן דובדבני והפעם – אימתם של משגיחי הכשרות: איך מקפידים על כשרותן של מצות מכונה? השאלה נשמעת מפחידה: איך בונים
פותחים שולחן מאת: הרב אורן דובדבני רצוי שכל אדם כן יוכל לאכול אצל חברו בפסח ואין הידור בהחמרה לא לאכול אצל אחרים שאלה זו מגיעה
ריבה למסיבה מאת: הרב אורן דובדבני האם מתיקות הריבה היא תמיד חגיגה קולינרית כשרה? מי שירצה להגיע מנמל התעופה הית'רו למרכז לונדון יוכל לעשות זאת
אם אין לחם תאכלו עוגות מאת: הרב אורן דובדבני דיונים בבריוש, חאצ'פורי ושאר לחמים חלביים את המילים S’ils n’ont plus de pain, qu’ils mangent de
על האש המבוערת מאת: הרב אורן דובדבני גם אם חג השבועות אינו שעת השיא של המנגלים, כדאי להכיר את מקומם ביום טוב במאמר הקודם דיברנו
אחריות כבדה מאת: הרב אורן דובדבני עונת המנגלים היא הזדמנות להיזכר בדיני צליית כבד ושאר חלקים הימים הם ימי מנגל, פיקניקים ומדורות וגם הקיץ והחופש
על קוצים וקיצוצים מאת: הרב אורן דובדבני סוגיות בפגישה עסקית, נסיעת עסקים וגילוח בספירת העומר אתה יודע שזו הולכת להיות עסקת חייך, הצדדים עמלים לחבר
המבדיל בין חמץ למצה מאת: הרב אורן דובדבני מתי מותר לאכול חמץ כשהחג השני של פסח צמוד לשבת? יומו האחרון של פסח חל בערב שבת,
זית רענן: כשרות שמן הזית מאת: הרב אורן דובדבני היכן קל יותר להקפיד על כשרות שמן הזית – בארץ או בחו"ל? אם בפעם הקודמת דיברנו
הראש בעננים: כשרות על המטוס מאת: הרב אורן דובדבני כמה סוגיות יכולות לצוץ במהלך טיסה אחת? כאשר עוברים את בידוק הדרכונים בנתב"ג וצועדים במסדרון אל
סערה בכוס תה מאת: הרב אורן דובדבני מה כבר יכול לפגוע בכשרות כוס תה חם בלילה סוער? החורף בעיצומו, ומה מחמם יותר מכוס תה? לפני
הנקודה האדומה מאת: הרב אורן דובדבני לא תאמינו מה קורה בתוך הסופגנייה – והאם זה בהכרח כשר חג החנוכה המשמין והמתקתק בפתח. כולנו נאבקים ביצר
מתנתם של יהודים: כשרות הסלמון המעושן מאת: הרב אורן דובדבני הגוון הייחודי של הסלמון מסגיר את זהותו. האם זה אומר שכשרותו גם היא ודאית? לפני
פעם שלישית גלידה מאת: הרב אורן דובדבני הג'לאטו האיטלקי המפורסם אל מול מבחן הכשרות אתם מטיילים ברומא, שטים על תעלה בוונציה, עורכים קניות במילאנו ולפתע
חי, צומח, כשר מאת: הרב אורן דובדבני האם מותר בלאכול בחו"ל במסעדה צמחונית? וגם… מילה על הטורטייה הבדיחה המפורסמת מספרת על אותו רב שראה את
הסיפור הלא ייאמן של הבאפלו מאת: הרב אורן דובדבני המוצ'ילרו שואל, הרב עונה: האם המסורת היהודית מעידה על הבאפלו כחיה כשרה? השאלה בה נדון הפעם
טוב שמן טוב מאת: הרב אורן דובדבני זה רק נראה פשוט: כמה מילים על כשרות השמן אין ספק שכיום המודעות לכשרות גדולה בהרבה: אם בעבר
הצד הכשר של החמאה מאת: הרב אורן דובדבני האם דין חמאה בחו"ל, לעניין הכשרות, כדין חלב או כדין גבינות? כאשר הגיעו המלאכים לאוהלו של אברהם
סוגיה מהחבית: על כשרות הבירה מאת: הרב אורן דובדבני האם בהתאם לאמונה הרווחת, בירה באמת כשרה בכל מקום? "בירה היא הגורם והפתרון לכל בעיות החיים"
על קצה המקל – כשרות עלי הסושי מאת: הרב אורן דובדבני למרות שמקובל להתייחס לדפי הנורי כמוצר "צמחוני" נטול בעיות, הרי שישנן שתי סוגיות כשרותיות
יש הרבה דגים בים… מאת: הרב אורן דובדבני מה מהם כשר ומה לא? הרב דובדבני נותן בהם סימנים "שנהיה לראש ולא לזנב", כך נאמר בקרוב
"על הדבש ועל העוקץ" – כשרות הדבש מאת: הרב אורן דובדבני על הדיון ההלכתי והמעשי המרתק מאחורי סוגיית כשרות הדבש "הטעם היחידי שיש לה לדבורה
גלות מנטאלית מאת: הרב אורי איינהורן, כפר שמריהו קל להוציא את בני ישראל ממצרים – אבל קשה להוציא את מצרים מבני ישראל לאחר שיוצא משה
מאת: הרב אורי איינהורן על אף שמשה הוא שחטא בפועל בכך ש'הקפיד' על העם – ידע אהרון לקבל את האחריות הרובצת בעקיפין גם על כתפיו